لویی ویتون – Louis Vuitton یکی از قدیمیترین برندهای لوکس به شمار میرود که برخی به آن LV میگویند. این برند برای چندین دهه یکی از با ارزش ترین برندهای لوکس در جهان بوده و هم اکون نیز از شهرت زیادی برخوردار است. لویی ویتون فعالیت گسترده ای دارد به طوری که در ۵۰ کشور دنیا بیش از ۴۶۰ شعبه دارد. اگر علاقه مند به دانستن چگونگی شکل گیری برند لوکس Louis Vuitton هستید، پیشنهاد می کنیم در ادامه با بپوش رو همراه باشید.
جوانی لویی ویتون Louis Vuitton
داستان شکل گیری لویی ویتون به دو قرن پیش باز میگردد، زمانی که بنیانگذار این برند در تاریخ 4 آگوست سال 1821 در روستای کوچکی در شرق فرانسه (روستای آنچای) و در خانواده ای از طبقه کارگر متولد شد. پدر وی کشاورز و مادرش کلاه دوز بود، هنگامی که لویی 10 سال داشت، مادرش از دنیا رفت و پدرش خیلی زود ازدواج کرد. اما نامادری او رفتار خوبی با لویی ویتون نداشت و این موضوع باعث شد که لویی تصمیم بگیرد زادگاهش را ترک کند و به شهر دیگری برود. در نهایت در سال 1835 و در یک روز بهاری، لویی به تنهایی در سن 13 سالگی سفر طولانی دو ساله خود را برای سفر به پاریس آغاز کرد. او 470 کیلومتر (293 مایل) را با پای پیاده طی کرد و در طول مسیر برای زنده ماندن خود و تامین غذا کارهای عجیب و غریبی انجام میداد. سرانجام لویی در سال 1837 به پایتخت فرانسه، پاریس رسید. او در سن 16 سالگی در فرانسه مشغول به کار شد و به عنوان شاگرد در کارگاه جعبهسازی و بستهبندی موفقی به نام موسیو مارشال شروع به کار کرد. لویی ویتون به مدت 17 سال در این کار مشغول شد و به عنوان یک فرد حرفهای در این زمینه شهرت پیدا کرد.
هنگامی که در سال 1852 ناپلئون سوم ، عنوان امپراتور فرانسه را کسب کرد، همسر او، یوژنی دو مونتیخو، لویی ویتون را به عنوان جعبه ساز شخصی خود استخدام کرد. این موضوع باعث شد لویی ویتون به طبقهای از مشتریان سلطنتی دست پیدا کند و نامش در میان مردم ثروتمند آن زمان بهعنوان یک فرد حرفهای در کارش شناخته شود.
چمدان لویی ویتون
لویی ویتون در سال 1854 و در سن 33 سالگی با خانم جوانی به نام کلمنس امیلی پاریو که فقط 17 سال داشت ازدواج کرد، در همان سال، او مغازه موسیو مارشال را ترک کرد تا کارگاه جعبهسازی و بستهبندی شخصی خود را در پاریس افتتاح کند، همین کار باعث شروع رسمی برند Louis Vuitton شد و وی فعالیت خود را با ساخت چمدان آغاز کرد.
او در کارگاه خود شروع به ساخت طرح های مختلف کرد؛ یکی از خلاقیت های او در ساخت چمدان این بود که شروع به استفاده از بوم خاکستری به جای چرم کرد که باعث شد چمدان های ساخت وی ضد آب، بسیار بادوام و سبک تر باشند. 4 سال بعد و در سال 1858، ویتون چمدان هایی مستطیل شکل خود را به بازار عرضه کرد و با معرفی این محصول جدید محبوبیت او بسیار بیشتر شد، این موضوع باعث شد کارگاه لویی به یکی از بزرگترین کارگاه های پاریس تبدیل شود. ساخت این نوع چمدان در آن دوره برای خود انقلابی به شمار میرفت چرا که چمدان های مستطیلی بر خلاف چمدان های گرد و معمولی به راحتی روی هم چیده میشدند. در ادامهی فعالیت های او و در سال 1859، لویی توانست تجارت خود را با کارگاه دوم و بزرگتر در آسنیر، روستایی خارج از پاریس، گسترش دهد. این کارگاه فعالیت خود را با ۲۰ کارمند آغاز کرد. در سال ۱۹۰۰ تعداد کارمندان وی به ۱۰۰ نفر رسید و در سال ۱۹۱۴ رشد شرکت به اندازهای زیاد شده بود که ۲۲۵ کارگر در آن کار میکردند.
شکستهای لویی ویتون
به دلیل محبوبیت طرح های لویی ویتون، بسیاری از چمدان سازها از طرح های او تقلید و چمدانهایی با طراحی مشابه به بازار عرضه کردند و این سرقت هنری باعث رنجش لویی ویتون میشد، تا اینکه این برند برای اینکه طراحی خودش را از برندهای دیگری که از او تقلید کرده بودند متمایز کند، ظاهر چمدان های خود را تغییر داد و از طرح راهراه قرمز و سفید برای طراحی چمدانها استفاده کرد. بعد از آن و در سال ۱۸۷۶، چمدانهای خود را با چهارخانههای کرم و قهوهای عرضه کرد و توانست موفقیت خود را ادامه دهد. اما در سال 1870 جنگی بین فرانسه و پروس رخ داد که باعث شکست در حرفه لویی ویتون شد و کل کسب و کار او رو به نابودی رفت. اما با اتمام جنگ، لویی با روحیه جنگنده خود موفق شد دوباره کسب و کار خود را راه اندازی کند. او یک کارگاه جدید در مرکز پاریس راه اندازی کرد و تجارت وی حتی بزرگتر از قبل شد. در سال 1885، لویی ویتون اولین فروشگاه خود را در خارج از فرانسه در خیابان آکسفورد لندن افتتاح کرد. با افزایش محبوبیت کارهای او، تقلید از کارهای او بیشتر شد. مدتی بعد از این اتفاق، لویی ویتون برای جلوگیری از تقلید دیگران علامت تجاری خود را روی محصولاتش چاپ کرد. حدود 20 سال بعد، لویی ویتون به خلق چمدان های نوآورانه و باکیفیت خود ادامه داد تا اینکه در سن 70 سالگی در تاریخ ۲۷ فوریه سال ۱۸۹۲ از دنیا رفت. بعد از فوت لویی ویتون، پسرش با نام جورج ویتون، مسئولیت شرکت را بر عهده گرفت و حرفه پدرش را ادامه داد.
نسلهای بعدی Louis Vuitton
زمانی که جورج ویتون مسئولیت شرکت را بر عهده داشت، همیشه در عین نوآوری مراقب بود که طرز تفکر پدرش را گرامی بدارد. جورج به عنوان رئیس برند لویی ویتون، تغییرات بسیاری در این شرکت ایجاد کرد و آن را به شرکت لوکس و یک کسب و کارجهانی تبدیل نمود و در نهایت محصولات شرکت را در سال 1893 در نمایش جهانی شیکاگو به نمایش گذاشت.
در ادامه و در سال 1896، جورج ویتون طرح جهانی محصولات لویی ویتون را که شامل گلهای چهاربرگ و حروف LV بود، روی تمام کالاها ثبت کرد که نمادی ترین طرح این برند است. همچنین او به ایالات متحده آمریکا سفر کرد و از شهرهایی مانند نیویورک، فیلادلفیا و شیکاگو بازدید کرد تا محصولات لویی ویتون را در آن جا بفروشد.
در سال 1897 گاستون لویی پسر جورج ویتون به کمپانی پیوست و با پدرش در شرکت همکاری کرد. در کنار این کارها، جورج به ایجاد نوآوری در سیستم قفل چمدانهای لویی ویتون، شروع سری کتابهای Le Voyage و ایجاد صندوقهای اختصاصی برای هدیه دادن به وفادارترین مشتریان لویی ویتون مشغول شد. او در سال 1914 “ساختمان لویی ویتون” را در خیابان شانزلیزه پاریس افتتاح کرد که این فروشگاه در آن زمان به عنوان یکی از بزرگترین فروشگاههای عرضهکننده کالاهای مسافرتی در جهان تبدیل شد. او شروع به گسترش شعبههای خود در بمبئی، واشنگتن، لندن، اسکندریه و بوئنوس آیرس کرد. همچنین جورج به طراحی سایر کیف های مسافرتی ادامه داد تا اینکه او در سال ۱۹۳۶ درگذشت و بعد از آن پسرش گاستون لویی ویتون ادارهی امور شرکت را بر عهده گرفت. گاستون لویی نیز مانند پدرش به گسترش شعبه ها پرداخت به طوری که در سال ۱۹۷۷ دو واحد از فروشگاههای لویی ویتون درآمد سالیانه ۱۰ میلیون دلار داشتند.
عرضه کیف های جدید Louis Vuitton
در طول دهه 1900، لویی ویتون تجارت برند خود را گسترش داد، آنها شروع به معرفی کیف و اقلام معروف خود کردند. برند لویی ویتون در سال ۱۹۰۱ کیف جدیدی به بازار عرضه کرد که اندازهی آن از چمدان کوچکتر بود و طوری طراحی شده بود که بتواند داخل چمدانهای Louis Vuitton نگهداری شود. در ادامه یکی از اولین کیف هایی که این شرکت در سال 1930 طراحی کرد، کیف مسافرتی بزرگی به نام Keepall بود. به دنبال آن در سال 1932 نسخه کوچکتر این کیف به نام Speedy که اولین کیف دستی لویی ویتون بود، برای استفاده روزمره طراحی شد. بعد از آن کیف هایی مانند Noé، Alma و Papillon به ترتیب طراحی شدند و تا به امروز همچنان به عنوان کیف های نمادین لویی ویتون یاد می شوند.
بین سالهای 1945 -2000، شرکت Louis Vuitton محصولات لوکسی مانند چمدان، اجناس چرم، کیفهای دستی کوچک زنانه، کیف پول و اکسسوری تولید کرد و در طراحی اکثر آنها از لوگوی معروف خود یعنی LV استفاده کرد. در ادامه، فروش محصولات Louis Vuitton رشد چشمگیری داشت و روز به روز بیشتر توسعه یافت. تا اینکه در سال 1970 گاستون لویی پسر جورج ویتون از دنیا رفت و دامادش، هنری راکامیر، مدیریت شرکت را بر عهده گرفت. او به محبوبیت بسیار زیاد این برند پی برد و مطمئن شد که فروشگاه های بیشتری را در سرتاسر جهان می تواند باز کند. یکی از کارهای مهم هنری در سال 1987 این بود که سه شرکت لویی ویتون، موت اند چاندون و هنسی (شرکت فرانسوی مشروبات الکی) تصمیم گرفتند با هم ادغام شوند و مجموعه کالاهای لوکس فرانسوی را با نماد LVMH تشکیل دهند.
تبلیغات لویی ویتون Louis Vuitton
در سال 1997 لویی ویتون اولین مدیر خلاق خود را به نام مارک جیکوبز منصوب کرد و او برای معرفی برند لویی ویتون به دنیای مد استخدام شد. مارک جیکوبز یک طراح مد آمریکایی بود که قبلا برای Balenciaga کار می کرد و در کار خود خبره بود. او برای طراحی کالکشن های پوشاک مردانه و زنانه در شرکت Louis Vuitton استخدام شد و در عرض یک سال اولین مجموعه خود را به نام (پرتاپورتر) عرضه کرد.
در دهه اول قرن جدید به لطف مارک جاکوبز به عنوان یک مدیر خلاق، محصولات مردانه و زنانه جدیدی از برند لویی ویتون عرضه شد. همچنین اولین قطعه جواهرات در سال 2001 و مجموعه ساعت در سال 2002 توسط مارک جیکوبز معرفی شدند. او کیف های دستی و اکسسوری های در محدوده بوم Monogram Multicolor و همچنین مجموعه های Monogram Vernis و Damier Graphite را نیز به دنیا معرفی کرد.
علاوه براین، مارک جاکوبز بسیاری از افراد مشهور را به این برند جذب کرد که باعث شد بسیاری از بازیگران، موسیقیدانان و مدلها رو به استفاده از محصولات لویی ویتون بیاورند. همچنین او برای افزایش محبوبت برند Louis Vuitton از افراد مشهور کمک گرفت تا جایی که افرادی معروفی مانند مدونا، آنجلینا جولی، بونو، کیت ریچاردز و اسکارلت جوهانسون همگی این برند را تبلیغ نموده اند.
حال حاضر برند لویی ویتون
لویی ویتون یکی از محبوب ترین و با ارزش ترین برندهای لوکس در جهان به شمار می رود و چندین دهه قدمت دارد. Louis Vuitton به ایجاد مجموعههای محدود در هر فصل معروف است و به طور مرتب با هنرمندان و طراحان مختلف مانند تاکاشی موراکامی همکاری میکند تا محصولات منحصربهفردی خلق کند. در حال حاضر این برند در بیشتر کشورهای دنیا فروشگاه اختصاصی دارد و همه آن را به عنوان یک برند لوکس و گرانقیمت می شناسند.