Dior عبارتی است که آن را مترادف با زیبایی زنانه و مد کلاسیک یا جاودانه میدانند. آغاز این برند فرانسوی را میتوانید در دهه ۱۹۴۰ بیابید. برند دیور تابهحال توانسته زیباترین لباسها را برای بانوان تولید کند. برخی از این لباسها مختص مراسمهای کوکتل، برخی دیگر مختص فرش قرمز و برخی لباسهای آماده بودند. به طور معمول لباسهای تولید شده توسط برند دیور توجه همه را به خود جلب میکنند. با اینکه برند کریستین دیور در سال ۱۹۴۶ آغاز شد، اما این کمپانی آغاز خود را از سال ۱۹۴۷ میداند؛ چراکه در این سال بود که خانه مد را افتتاح کرد. این برند در پاریس افتتاح شد و در کمتر از سه ماه توانست یک نمایش مد طوفانی را به پا کند. این نمایش در ۱۲ فوریه ۱۹۴۷ برگزار شد. در ادامه مقاله قصد داریم تاریخچه مفصلی از برند دیور را برایتان شرح دهیم. اگر شما هم جزو علاقهمندان به این برند پرطرفدار هستید، میتوانید چند دقیقه از وقت خود را به ما اختصاص دهید.
آغاز Dior
دیور عاشق هنر بود. حتی قبل از احداث کمپانی دیور، او یک گالری هنری در فرانسه داشت. البته دیور در دوران یک رکود بزرگ مجبور شد گالری خود را ببندد و زیر نظر طراحان مدمعروفی چون رابرت پیگه کار کند. بعد از طراحیهای موفقی که این فرد انجام داد، آماده بود تا طرحهای خود را رونمایی کند. رونمایی کردن از این طرحها، انگیزهای برای آغاز کمپانی دیور بود.
ظاهر جدید دیور
او در اولین نمایش مد خود «لوک جدید» را ابداع کرد. پشت ابداع این مجموعه، فکرهای بسیاری قرار گرفته بود. در واقع کریستین دیور میخواست با نمایش این مجموعه پایان جنگ جهانی را به تصویر بکشد. این مجموعه از تصاویری مانند شبحهای ساختاری، کمرهای بریده شده و دامنهای کوتاه و رنگارنگ تشکیل شده بود. لباسهای این مجموعه بسیار مجلل بودند. هر لباس حدوداً ۲۰ متر پارچه برده بود. طرحهای کریستین دیور انقلابی برای آن دوره زمانی به حساب میآمدند. انقلابی که سبب مشهور شدن خانه مد نیز شد. چیزی نگذشت که افراد مشهور و ستارگان به کریستین دیور روی آوردند. خیلی دور از انتظار نبود که افراد معروفی مانند ریتا هیورث بخواهند در این نگاه جدید که جلوتر از زمان خود بود، لباسی از برند کریستین دیور را داشته باشند. با چنین اقدامی دیری نگذشت که کریستین دیگر به یکی از برندهای مشهور آن زمان تبدیل شد و در مدت کوتاهی توانست پیشرفتهای بسیاری را به دست بیاورد. در آن زمان، اغلب افراد علاقه داشتند که لباسهای ساخته شده توسط کمپانی کریستین دیور را به تن کنند.
چگونه دیور جهانی شد
دیری نگذشت که کریستین دیور جهانی شد. این کمپانی دو فروشگاه را در خیابان پنجم و پنجاه و هفتم در نیویورک افتتاح کرد. این فروشگاهها در سال ۱۹۴۸ افتتاح شدند. کریستین دیور هم چنان پیشرفت میکرد و گستردهتر میشد و توانست در ایالتهای متفاوت فروشگاههایی را راهاندازی کند. بعد از مدتی کریستین دیور خط تولید عطر را راهاندازی کرد و از میس دیور رونمایی شد. کریستین، میس دیور را به خواهر خود هدیه داد. در همان زمانها بود که کریستین دیور احساس کرد باید تمامی جوانب مد را در کمپانی خود داشته باشد. بعد از مدت کوتاهی کریستین دیور صاحب مجوز لوازم جانبی شد. اکنون همسر دیور میتوانست کفش، کت، کلاه یا هر قطعه دیگر را برای به تصویر کشیدن ظاهر جدید کمپانی دیور به نمایش بگذارد.
کمپانی کریستین دیور همچنان به رشد خود ادامه میداد و ستارهها یا افراد مشهور نیز همچنان به پوشیدن لباسهای ساخته شده توسط این کمپانی ادامه دادند. کریستین دیور، مارلین دیتریش را برای بازی در فیلم ترس از صحنه آلفرد هیچکاک به لباسهای کمپانی خود مجهز کرد. طرحهای کریستین دیور و بسیاری از ستارههای طراحان دیگر در دهه ۱۹۴۰ و ۵۰ در بسیاری از کمدها ثابت ماند.
معرفی ایو سن لوران
ایو سن لوران جوان ۱۹ سالهای بود که با چهرهای مشتاق، تازهنفس و سرشار از هیجان به کریستین دیور پیوست. او در سال ۱۹۵۵ کار با این کمپانی را آغاز کرد. کار او در ابتدا به عنوان دستیار دیور در نظر گرفته شده بود. طولی نکشید که نبوغ این فرد شناسایی شد و خلاقیت آن بر همگان آشکار گردید. این قضیه آنقدر جدی بود که در سال ۱۹۵۷ کریستین دیور با مادر سن لوران قرار ملاقاتی را تنظیم کرد تا به او بگوید که میخواهد پسرش را به عنوان جانشین خود در کمپانی دیور انتخاب کند. با اینکه این پسر در آن زمان تنها ۲۱ سال سن داشت، اما نبوغ کافی برای اداره همچنین کمپانی بزرگی در آن فرد، قرار گرفته بود.
مرگ کریستین دیور
دیری نگذشت که واقعهای غمانگیز اتفاق افتاد. کریستین دیور در سال ۱۹۵۷ بر اثر یک حمله قلبی شدید درگذشت. این واقعه دردناک یک فاجعه برای دنیای مد به حساب میآمد. او فقط ۵۲ سال سن داشت و کل دنیای دنیای مد این فاجعه دردناک را احساس کرد. دنیای مد میدانست که نمادی مشهور در سن پایین درگذشت. بعد از مرگ کریستین دیور، برای جلوگیری از فروپاشیدن کمپانی دیور آن را به سن لوران سپردند و سن لوران مدیر هنری این کمپانی شد. این جوان ۲۱ ساله، میراث دیور را ادامه داد و همچنان تا حدی در اصول ثابت کریستین دیور متعهد ماند اما تغییراتی را در طراحیهای این کمپانی به وجود آوود. به طور مثال کمرهای سفت پیراهنها را کمی شلتر طراحی کرد. متأسفانه بعد از تغییر این طراحیها، کمپانی با ضررهای زیادی مواجه شد. ضررها به خاطر سن لوران بود تا اینکه این فرد در سال ۱۹۶۰ به ارتش فراخوانده شد و کمپانی را رها کرد.
رشد مجدد کمپانی دیور
بعد از خروج سن لوران، مارک بوهان مسئولیت اداره این کمپانی را برعهده گرفت. او با نبوغی که داشت طرحهای لیبل را بازگرداند تا با دقتی بیشتر از قبل یعنی زمانی که کریستین دیور روی طرحها کار میکرد، به کار خود ادامه دهد. او همچنان مفهوم کلاسیک کریستین دیور را ادامه داد. اما پیچ و تاب و ظرافت را در طرحها به وجود آورد تا ظاهری مدرن به آنها بدهد. با هدایت بوهان، کریستین دیور دوباره روی پای خود ایستاد و تبدیل به برندی پرطرفدار که مورد علاقه بسیاری از زنان بود، شد. این برند آنقدر محکم، قوی و دارای پایههای بنیادین بود که امروزه هم طرفداران بسیاری علاقهمند به محصولات این کمپانی هستند.
بوهان بیشتر از یک دهه در کریستین دیور ماند و کارهای خارقالعادهای را برای این کمپانی انجام داد تا مسیر پیشرفت را دوباره برای کریستین دیور ایجاد کند. او سبب موفقیت بیشتر برند دیور در سطح بینالمللی شد. لباسهای آماده نوزادی را روانه بازار کرد و تصمیم گرفت کاری کند که محصولات کریستین دیور به صورت آماده در دسترس همگان قرار داشته باشد. به این ترتیب نمایندگیهای فروش دیور گسترش یافت. یکی از آنها در شهر هنگ کنگ و دیگری در لندن تأسیس شد. به همین ترتیب فروشگاههای بسیاری در سراسر جهان ایجاد شدند.
انتقال برند دیور
با این همه پیشرفت در سال ۱۹۸۷ گروهی که بر برند دیور نظارت داشتند، اعلام ورشکستگی کردند. برنارد آرنو میلیاردری بود که بعد از ورشکسته شدن این برند، آن را خریداری کرد. با اینکه آرنو همچنان مدیرعامل و رئیس بود اما برند دیور استقلال خود را حفظ کرد. جیانفرانکو فره در سال 1989 به عنوان مدیر سبک استخدام شد و نه تنها به مد لباس برجسته، راه یافت، بلکه با طراحی کریستین دیور کوتور، موج دیگری را در برند کریستین دیور به ارمغان آورد. فره، برند را به سطح بالاتری ارتقا داد و حس سبک خود را جهانی کرد. این سبک خاص شامل ظاهری ظریفتر از آنچه که قبلا در برند دیده بود، شد.
ادامه روند برند
در سال ۲۰۰۱ خط تولید لباسهای مردانه برند کریستین دیور رونمایی شد. فردی به نام هدی اسلیمان مدیر خلاق مجموعه مردانه بود. بعد از تصدی فره، جان گالیانو به عنوان مدیر خلاقیت در کمپانی دیور استخدام شد. کریستین دیور را بیش از بیش متحول کرد و سبب قرار گرفتن این کمپانی در مسیر پیشرفت شد. افراد معروف مانند پرنسس دایانا را به محصولات کمپانی کریستین دیور تجهیز کرد. پرنسس تنها لباسهای این کمپانی را نمیپوشید، بلکه از کیفهای دستی دیور نیز استفاده میکرد. البته استفاده از این کیفها مختص پرنسس دایانا نبود، بلکه بسیاری از افراد به کیفهای دستی ساخته شده توسط کمپانی کریستین دیور علاقهمند شده بودند. این کیفها طرفداران بسیاری پیدا کردند. کیف دستی پرنسس دایانا آنقدر مشهور بود که برای او اسم نهاده بودند. پرنسس دایانا کیف را همه جا با خود حمل میکرد و با این کار به گسترش محصولات چرمی کمپانی دیور کمک کرد.
دیدگاه گالیانو برای کریستین دیور کاملاً متفاوت بود. او با خلاقیت، محصولات جدید و متفاوتی را به این کمپانی اضافه کرد. در نهایت گالیانو تا سال ۲۰۱۱ بیشتر در این کمپانی نماند. راف سیمونز در سال ۲۰۱۱ مسئولیت کمپانی دیور را بر عهده گرفت. این فرد تشخیص داد که طراحیهای کمپانی دیور باید مانند زمان کریستین دیور باشد. بدین ترتیب، طراحیها کمی عقب گرد کردند و به سبک کلاسیک زمانهای گذشته نزدیک شدند. کریستین دیور در سال ۲۰۱۶ مانند بسیاری از کمپانیهای دیگر که بانوان را به عنوان رأس کار استخدام کرده بودند یکی از طراحهای معروف را به نام ماریا گرازیا استخدام کرد. در آن زمان حرف و حدیثهای بسیاری پشت سر استخدام این زن بود. در واقع اغلب افراد تعجب میکردند که چگونه کمپانی کریستین دیور به یک زن چنین سمتی داده است. ماریا در یکی از مصاحبههای خود گفته است که به دلیل تواناییهای بسیارش در این سمت استخدام شده است نه به خاطر جنسیت. او میگفت من اینجا هستم چون استعداد دارم. این فرد یک سبک زنانه در کریستین دیور اضافه کرد و خط فمینیست محور خود را ایجاد کرد. با این حال مسیر و مطابقت زیادی با مسیر چندین ساله کمپانی دیور داشت. با اینکه مردانی که قبل از او آمده بودند توانستند در طراحی لباسهای زنانه خلاقیت خود را نشان دهند و پیشرفتهای بسیاری را برای کریستین دیور ثبت کنند، اما این زن احساس زنانگی را در کریستین دیور افزایش داد و سبب کسب موفقیتهای بسیاری توسط این کمپانی شد. بعد از ورود این بانو، کریستین دیور با حس زنانگی انسجام پیدا کرد.
عاقبت Dior
این برند همچنان به پیشرفتهای خود ادامه میدهد. با ورود بیماری کووید ۱۹ این کمپانی نیز مانند سایر کمپانیها نمایش مد خود را به صورت آنلاین و مجازی برگزار کرد. علاوه بر رونمایی از یک مجموعه مد عروسکی که در سال ۲۰۱۶ طراحی کرده بود، از یک مجموعه لباسهای پاییزی و زمستانی نیز در سال ۲۰۲۱ رونمایی کرد. این لباسها نیز بعد از رونمایی، طرفداران بسیاری داشتند.
سخن آخر
بعد از مطالعه این مقاله احتمالاً بتوانید تاریخچه کمپانی دیور را برای اطرافیانتان تعریف کنید. همانطور که دیدید این کمپانی نیز مانند کمپانیهای دیگر فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه کرد. در طول سالها فعالیت گاهی اوقات به پیشرفت دست مییافت و گاهی اوقات ورشکسته میشد. اما تنها چیزی که این کمپانی را سر پا نگه داشت، تعهد به پابرجا ماندن آن و وجود پشتکار بود. امروزه میدانیم که بسیاری از افراد محصولات کمپانی دیور را با علاقه و اشتیاق خریداری کرده و استفاده میکنند. هنوز هم طراحیهای این کمپانی ویژه و بی نظیر است.