بسیاری از افراد تفاوت بین محل کار، دانشگاه و مهمانی را به درستی نمیدانند یا اهمیتی به آن نمیدهند. اگر در جامعه نگاه کنیم تعداد زیادی از دانشجویان را خواهیم دید که لباسهای اختصاصی برای دانشگاه ندارند و همان لباس بیرون و مهمانی را در دانشگاه نیز به تن میکنند. این دید و نگرش باعث شده تا در دانشگاهها تعداد زیادی از افراد با مدلهای لباس مختلف مشاهده کنیم که هیچ کدام همانند یک دانشجو نیستند!
دانشجو وظیفهی درس خواندن و فراگیری دانش را بر عهده دارد و این دلیل بر آن نیست که بتوان با هر تیپ و مدل لباسی وارد دانشگاه شد. اگرچه در دانشگاههای ایران، فرم مخصوصی استفاده نمیشود اما مقررات سنگینی برای جلوگیری از پوشیدن لباسهای باز و غیر متعارف وجود دارد. این که تا چه حد دانشجویان به این موارد دقت میکنند و به دنبال دور زدن عوامل و مسئولین حراست دانشگاه هستند، بستگی به نگرش و دید آنها به دانشگاه دارد.
مانتو یا تیشرت مناسب برای دانشگاه
یکی از مواردی که اغلب خانمها در دانشگاه میپوشند، مانتو و برای مردان تیشرت یا پیراهن است. استفاده از مانتوهای جلو باز در دانشگاه بسیار غیر متعارف است و اغلب دانشجویان ترجیح میدهند تا مانتو با فرمهای ساده بپوشند.
مانتوهای باز، پرزرق و برق و حتی با رنگهای بسیار زننده در دانشگاه توصیه نمیشود و همواره با خانمها توصیه میشود که این نوع لباس را در محیط دانشگاه نپوشند. با این که این طرز لباس پوشیدن در دانشگاه اغلب مورد تمسخر دیگر دانشجویان قرار میگیرد اما هنوز هم افرادی هستند که تفاوتها را درک نکرده و اشتباهات بسیار رایجی را انجام میدهند.
پوشیدن مانتوهای ساده و نسبتا بلند میتواند بهترین گزینه برای خانمها باشد که مسلما باید با یک مقنعه در رنگهای مختلف یا تیره ست شود. برخی از دانشجویان ترجیح میدهند تا برای جلوگیری از سادگی از رنگهای مختلف مقنعه استفاده کنند که البته رنگهای زننده و بسیار روشن در بین آن دیده نمیشود.
مردان نیز باید مقرراتی را برای پوشیدن لباس در دانشگاه رعایت کنند. اغلب آقایان پوشیدن تیشرت را به پیراهن ترجیح میدهند. پوشیدن تیشرتهای عجیب و غریب در اشکال مختلفی که حاوی متنهای مختلف هستند در دانشگاه توصیه نمیشود. همچنین اگر در قوانین دانشگاه دقت کنیم خواهیم دید که استفاده از تیشرتهای رنگ روشن همانند صورتی و نارنجی برای مردان منع شده است که کمتر به آن توجه میشود.
اگر در مقاطع مختلف دانشگاه مقایسهای انجام دهیم، خواهیم دید که با بالا رفتن مقاطع دانشگاه، پوشش لباس از اسپرت به رسمی و ساده تبدیل شده است. این ویژگی و تناسب را میتوان به سن افراد نسبت داد که هر چه سن بالاتر رود، هیجانات جوانی کاهش یافته و پوششهای متعارفی جایگزین آن میشود.
کفش مناسب دانشگاه
یکی از سوالاتی که همواره برای دانشجویان مطرح میشود این است که برای دانشگاه چه کفشی بپوشیم؟ این موارد برای خانمها و آقایان تفاوتهای زیادی دارد.
خانمها به پوشیدن کفشهای اسپرت و ساده بیشتر از کفشهای پاشنهدار مناسب مهمانی روی میآورند. کفشهای پاشنهدار چندان متعارف برای دانشگاه نیستند و پیشنهاد میشود تا در دانشگاه از کفشهای ورزشی و نسبتا پاشنه تخت استفاده نمود. دانشگاه محلی برای شور و هیجان جوانی به شمار میرود و راه رفتن با یک کفش مهمانی در دانشگاه بسیار خندهدار است.
مسلما به دلیل راه رفتن زیاد در دانشگاه برای ورود به کلاسهای مختلف بهتر است از کفشهایی استفاده نمود که پا تحمل ساعتهای زیاد راه رفتن را داشته باشد و آسیب کمتری به آن وارد شود.
آقایان اما انتخابی راحتتر برای کفش مناسب دانشگاه دارند و میتوانند از بین کفشهای رسمی و اسپرت انتخاب کنند. این که با چه تیپی از لباس چه کفشی پوشیده شود نیز سوال برانگیز است. پوشیدن کفشهای اسپرت و نیمه رسمی با یک تیشرت و شلوار جین مناسبترین نوع تیپ در دانشگاه به حساب میآید. اما برخی ترجیح میدهند تا کت و شلوار و یک کت تک را با کفش رسمی استفاده کنند.
شلوار مناسب دانشگاه
سوالات زیادی ذهن یک دانشجو را در استفاده از تیپ مناسب پر کرده است. نوع شلوار مورد استفاده میتواند بسته به نوع کفش و حتی تیشرت یا مانتو انتخاب شود. امروزه شاهد آن هستیم که در دانشگاهها، اغلب دانشجویان از شلوارهای جین و کتان بیشتر استفاده میکنند. اما بهتر است بدانیم که حتی در انتخاب شلوار جین و کتان نیز باید قوانینی را رعایت کرد.
حتما تا کنون نام شلوارهای زخمی را شنیدهاید که در بازار فروش آن بسیار زیاد است. اما آیا میتوان شلوارهای زخمی را در دانشگاه پوشید.
پاسخ این سوال کاملا مشخص است و استفاده از این نوع شلوارها در دانشگاههای مختلف غیرقانونی به حساب میآید. همچنین شلوارهای 90 سانتی که برای خانمها به فروش میرسد در دانشگاه غیر معمول بوده و استفاده از آن توصیه نمیشود.
برخی از افراد تصور میکنند که در دانشگاهها میتوانند هر نوع لباسی را بپوشند اما این تفکر با آنچه که قوانین و عرف مشخص میکند، تفاوتهای زیادی دارد.
اگر میخواهید مورد تمسخر دیگران قرار نگیرید و یا از سوی مقامات و حراست دانشگاه مواخذه نشوید، بهتر است از تیپهای متعارف برای ورود به دانشگاه استفاده کنید.
بارها در دانشگاه شاهد بودهایم که حراست دانشگاه افراد را مورد بازخواست قرار میدهد که به دلیل پوششهای نامتعارف است. افراط و تفریط در جامعه بسیار به چشم میخورد و استفاده از فرهنگهای غربی دخیل در این موضوع است.
اگر نگاهی دقیق به دانشگاههای کشورهای مختلف بیاندازیم خواهیم دید که در هر دانشگاه پوششهای متعارفی وجود دارد که تخطی از آن باعث توبیخ و یا حتی اخراج دانشجویان خواهد شد. بنابراین انتخاب یک تیپ مناسب و کاملا ساده برای دانشگاه مسلما میتواند دانشجویان را از وجود مشکلات دست و پنجه نرم کردن با مقامات مسئول دانشگاه برهاند.
این که در دانشگاهها فرم مخصوص همانند مقاطع پایینتر تحصیلی وجود ندارد، دلیل بر آن نخواهد بود که میتوان به راحتی هر تیپی را برای این مکان انتخاب کرد. این تفکر و نگرش اشتباه است. مسلما افرادی که وارد دانشگاه میشوند در سن مناسب برای تصمیمگیری هستند و لذا انتخاب فرم دانشگاه بر عهده ایشان بوده و میتوان میزان دقت و تفکر آنها را نسبت به این موضوع سنجید، همانطور که در اصطلاح نیز آمده است که تیپ هر فرد، شخصیت آن را نشان میدهد.