میلیا چیست و چطور از تشکیل آن روی صورت جلوگیری کنیم؟

میلیا چیست و راه های جلوگیری از آن

میلیا برجستگی های کوچک سفید رنگی هستند که روی پوست ظاهر می شوند. میلیا زمانی ایجاد می‌شود که سلول های مرده پوست در لایه های زیرین ایجاد می شوند و یا وقتی که کراتین تشکیل شده در لایه های زیرین پوست به دام می افتد. آنها معمولاً روی بینی، گونه ها و چانه در کنار یکدیگر جمع می شوند، اگرچه ممکن است در جای دیگری از بدن هم ظاهر شوند.

میلیا اغلب در نوزادان تازه متولد شده رخ می دهد. در واقع، بر اساس یک بررسی در سال 2008، 40 تا 50 درصد از نوزادان تازه متولد شده در عرض یک ماه پس از تولد، میلیا روی پوست خود دارند. اما میلیا می تواند به دلایل گوناگون کودکان، نوجوانان و بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

میلیا در نوزادان معمولا خود به خود و بدون درمان برطرف می شود. در بزرگسالان این مورد بسیار کمتر است و معمولاً آنها را باید استخراج کرده یا به شکل دیگری حذف نمود. چند روش وجود دارد که می توانید برای کمک به سرعت بخشیدن به روند بهبودی و جلوگیری از تشکیل میلیاهای بیشتر انجام دهید، در ادامه با بپوش رو همراه باشید.

روش های جلوگیری از تشکیل میلیا

1. آنها را فشار ندهید یا سعی نکنید برآمدگی حاصل از میلیا را بردارید

اگر میلیا روی صورت خود دارید، از تلاش جهت کندن برآمدگی های حاصل از آن و جستجو برای روش تخلیه میلیا خودداری کنید. تلاش برای حذف میلیا می‌تواند باعث خونریزی، دلمه و اسکار برجستگی ها شود. خراش دادن پوست نیز می تواند باعث ورود میکروب ها به ناحیه میلیا شده که می تواند عفونت ایجاد کند.

در مورد نوزادان زیر 6 ماه، بهترین کار برای رفع میلیا این است که برجستگی ها را به حال خود رها کنید. اگر این برآمدگی ها نگرانتان می کند، به پزشک اطفال فرزندتان مراجعه کنید.

میلیا چیست و راه های جلوگیری از آن

2. صورت خود را بشویید

هر روز صورت خود را با یک صابون ملایم و بدون پارابن بشویید. سعی کنید از صابون های معمولی برای شستشوی صورت خود اسفاده نکنید چرا که این نوع صابون ها، روغن های مورد نیاز صورت که برای حفظ تعادل و سالم ماندن پوست مورد نیاز است را از بین می برند.

میلیا چیست و راه های جلوگیری از آن

3. بخار آب منافذ پوست را باز می کند

پس از تمیز کردن، می توانید با استفاده از بخار آب، منافذ پوست خود را باز کنید تا مواد محرک بیشتری از بین روند و میلیا سرعت درمان بالاتری داشته باشد. برای این کار دوش آب داغ بگیرید، بخار به آرامی منافذ شما را باز می کند و سلول های مرده پوستی یا سایر محرک هایی را که ممکن است در لایه های زیرین پوست گیر کرده اند آزاد شوند. قبل از اینکه از اتاق بخار خارج شوید، صورت خود را خشک کنید و با آب ولرم بشویید.

4. به آرامی پوست خود را لایه برداری کنید

لایه برداری ملایم پوست ممکن است به حفظ پوست شما از محرک هایی که باعث میلیا می شوند کمک کند. برخی از مواد لایه برداری از تولید بیش از حد کراتین در پوست جلوگیری می کنند. به دنبال پاک کننده های لایه بردار حاوی اسید سالیسیلیک، اسید سیتریک یا اسید گلیکولیک باشید. در نظر داشته باشید که لایه برداری بیش از حد می تواند پوست را تحریک کند، بنابراین این کار را هر روز انجام ندهید.  تنها هفته ای یک بار از لایه بردار استفاده کنید، بعد از مدتی متوجه تغییر و بهبود در پوست خود خواهید شد.

نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر قبلاً از لایه برداری صورت به عنوان بخشی از روتین مراقبت از پوست خود استفاده کرده اید، احتمالاً ادامه این کار بی خطر است. حتی ممکن است به پاکسازی میلیا کمک کند. اما اگر در زمینه لایه برداری صورت تازه کار هستید، پوست شما ممکن است به مواد تشکیل دهنده لایه برداری صورت حساس باشد. این مورد می تواند میلیا را بدتر کند.

میلیاچیست و راهای جلوگیری از آن

 

5. از کرم رتینوئید استفاده کنید

برخی از محققان کرم های رتینوئید موضعی را برای رفع میلیا توصیه می کنند. کرم های رتینوئید حاوی ویتامین A بوده که این ویتامین برای سلامت پوست ضروری است. وقتی صورتتان تمیز و خشک شد فقط یک بار در روز از هر محصولی که حاوی رتینوئید یا رتینول است، استفاده کنید. هنگام استفاده از کرم رتینوئید یا رتینول، حتما از یک کرم ضد افتاب استفاده کنید، چرا که این کرم ها پوست شما را بیشتر مستعد آسیب های پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب می کنند.

6. یک ضد آفتاب سبک برای صورت انتخاب کنید

برای محافظت از پوست صورت خود در برابر اشعه ماوراء بنفش باید هر روز از ضد آفتاب استفاده کنید. یکی از مزیت های استفاده از ضد آفتاب مناسب می تواند کاهش تحریک پوستی باشد که در درمان میلیا موثر است. به دنبال ضد آفتابی باشید که SPF 30 یا بالاتر  داشته باشد. اگر پوست شما به نور خورشید بسیار حساس است، از محصولی با SPF 100 استفاده کنید. مواد تشکیل دهنده کرم ضد آفتاب خود را با دقت بخوانید تا مطمئن شوید که حاوی  ماده ای نباشد که به آن حساسیت دارید.

چه زمانی به متخصص پوست مراجعه کنید

اکثر برآمدگی های میلیا بعد از چند هفته، به ویژه در نوزادان خود به خود برطرف می شوند. با این حال، این مورد اغلب برای بزرگسالان مبتلا به میلیا صدق نمی کند. اگر کودک شما شیوع های مکرر میلیا دارد، یا اگر میلیا از بین نمی رود، ممکن است لازم باشد به یک متخصص پوست مراجعه کنید. گاهی اوقات یک متخصص پوست از یک سوزن استریل کوچک برای برداشتن میلیا استفاده می کند که  به سرعت ناحیه آسیب دیده را بهبود می بخشد.

میلیا چیست و راه های جلوگیری از آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *