تاریخچه بزرگ‌ترین تغییر رنگ در ساعت سازی

تاریخچه بزرگ‌ترین تغییر رنگ در ساعت سازی

همه ما علاقه‌مندیم تا به جزئیات ساعت‌های مختلف توجه کنیم و از این رو گاهی اوقات در انتخاب‌های خود نیز حساسیت‌های زیادی نشان می‌دهیم. علاوه بر شکل ساعت، فونت‌های اعداد روی آن، رنگ نیز اهمیت زیادی دارد. برخی تغییر رنگ کلی ساعت را موثر می‌دانند اما تنها یک تغییر ساده رنگ عقربه یا صفحه‌ی ساعت نیز می‌تواند طراحی یک ساعت را تغییر دهد.

به نظر می‌رسد یک ساعت Omega Speedmaster تمام سیاه با اضافه کردن یک قاب سیاه و سفید در زیر آن می تواند یک Rolex Daytona را بسازد. در واقع همین تغییرات باعث تنوع زیاد در انواع ساعت موجود در بازار می‌شود.

به طرز شگفت آوری بعضی از ترکیبات رنگ به عنوان بهترین رنگ در صنعت ساعت شناخته شده که در اواسط قرن شکوفایی طراحی ساعت نیز مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در واقع سه رنگ در ساعت‌های امروزی به صورت نمادین به کار می‌رود که هنوز هم پس از دهه‌های متوالی استفاده، تازگی و جذابیت را در آن ایجاد می‌کند.

قاب ساعت GMT

در اوایل دهه 50 میلادی، زمانی که مسافرت‌های تجاری هوایی تکامل یافت، خلبانان و مسافران خود را باید با چندین منطقه زمانی وفق می‌دادند. بر اساس درخواست Pan-Am Airways در سال 1954، شرکت رولکس اولین ساعت GMT را ایجاد کرد که می‌توان با آن همزمان ساعت دو منطقه را از روی آن مشاهده نمود. طرح رنگی استفاده از قاب برای نمایش یک زمان مجزا در برند رولکس تنها در یک نسخه طلایی رنگ با نام GMT-Master قرار داده شد. اما چندین ساعت ساز دیگر این طرح را در طراحی‌های خود استفاده کردند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به شرکت Heuer، سیتیزن و سیکو اشاره کرد.

طراحی‌های مختلف از این طرح در ساعت‌های گوناگون، استفاده از این ساعت را فراگیر کرد و بسیاری از تجار برای تطبیق منطقه زمانی دو گانه از آن استفاده نمودند.

طرح پاندا شماره گیر

ساعت‌های اولیه دهه‌ی 30 و 40 به طور کلی یک شماره گیر رنگی داشتند. اما در اواسط دهه 60 بسیاری از ساعت سازان شروع به استفاده از یک شماره گیر پاندا کردند که صفحه سفید و با شماره‌های سیاه در زیر عدد سه ساعت قرار می‌گرفت. این عنصر ساده و در عین حال جذاب طراحی ساعت را بسیار متحول نمود. در واقع شماره گیر‌ها تاریخ را نشان می‌دهند که در ساعت‌های رولکس، پل نیومن و Heuer به صورت نمادین طراحی می‌گردند.

تعجب آور است که چرا در برخی از ساعت‌های دیگر برند‌ها این ویژگی طراحی نشده است و از این رو باید به تفکر آن‌ها درباره‌ی نقش ساعت در زندگی افراد توجه نمود.

صفحه نمایشگر تمام سیاه

در سال 1972 فردیناند الکساندر پورشه نوه ی طراح افسانه‌ای پورشه 911 از صنعت خودرو جدا شد تا شرکت طراحی خود را تاسیس نماید. پس از آن نیز پورشه دیزاین و Chronograph 1 را ایجاد نمود. این برند شامل طراحی مدرن ساعت از فولاد با رنگ مشکی بود. در این ساعت شماره‌ها به رنگ های سیاه و سفید طراحی شده بودند. این همان چیزی بود که بسیاری از افراد آن را می‌پسندیدند.

بلافاصله پس از آن دیگر ساعت‌های تمام سیاه و سفید نیز در برند‌هایی همچون سیتیزن و Heuer طراحی شدند. اگرچه این روند در دهه‌های 70 و 80 از بین رفت اما در سال‌های اخیر شاهد بازگشت به عقب بوده‌ایم و بسیاری از ساعت‌های تمام سیاه یا تمام سفید در بازار با طرفداران زیادی رو به رو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *