اخیراً نام گیاه آلوئهورا را زیاد شنیدهاید. این گیاه سبز رنگ در آبوهوای گرم و خشک و در کشورهایی مانند هند و آفریقا رشد میکند. در این کشورها رشد آلوئهورا بهسرعت در حال گسترش است و رونق بسیاری دارد. از قدیم به یاد داریم که ژل موجود در گیاه آلوئهورا برای مصارف گوناگونی به کار میبردند. حتی بسیاری از کارخانههای تولید مواد آرایشی بهداشتی یا بسیاری از کارخانههای تولید آبمیوه از این ژل استفادههای زیادی میبرند. خواص آلوئهورا برای پوست و مو بسیار زیاد است. نام دیگر این گیاه ( صبر زرد) است. گیاه آلوئهورا یا ریشه ندارد یا در صورت داشتن ریشه از ریشه بسیار کوتاهی برخوردار است. همچنین برگهای پهن و سبز رنگی دارد. در این مقاله قصد داریم خواص این گیاه سبز رنگ برای پوست را برایتان توضیح دهیم. اگر شما هم علاقهمند به دانستن کاربردهای آلوئهورا هستید پیشنهاد میکنیم چند دقیقه از وقت خود را صرف مطالعه این مقاله کنید.
خواص آلوئهورا برای پوست
شاید برایتان جالب باشد بدانید که بیش از ۴۰۰ نوع گیاه آلوئهورا وجود دارد. در طب سنتی از گیاه آلوئهورا به صورت موضعی استفاده میشود. میتوانید ژل داخل برگهای این گیاه را با فشار یا با استفاده از یک قاشق کوچک بیرون آورده و داخل یک شیشه دربسته نگهداری کنید. سپس در مواقع نیاز آن را برای پوست خود به کار ببرید. در ادامه چندین مورد از خواص این گیاه را برایتان شرح میدهیم.
درمان سوختگی
قرارگرفتن در معرض نور خورشید منجر به ایجاد پوست آفتاب سوخته، قرمزی و التهاب میشود. برای درمان این سوختگیها میتوانید از گیاه آلوئهورا استفاده کنید. میتوانید آن را روی ناحیه سوخته قرار داده و با یک گاز استریل ناحیه را بپوشانید. بهتر است ۳ مرتبه در روز این کار را تکرار کنید تا ناحیه سوخته به سرعت ترمیم یابد. آلوئهورا به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد میتواند التهاب و قرمزی ناشی از سوختگی را به سرعت برطرف کرده و روشن شدن رنگ پوست کمک بسیاری کند.
حشره گزیدگی
در فصل تابستان و بهار حشره گزیدگی افزایش پیدا میکند. احتمالاً میدانید که گزش حشرات منجر به ایجاد سوزش، التهاب و قرمزی میشود. خارش شدید این ناحیه میتواند برای افراد بسیار آزاردهنده باشد. ازآنجاکه ژل داخل برگهای آلوئهورا خاصیت ضدالتهابی دارند، میتوانند ناحیه مبتلا به حشره گزیدگی را درمان کنند. برای کاهش التهاب این ناحیه میتوانید یکی از برگهای آلوئهورا را از وسط برش داده و روی ناحیه مورد نظر قرار دهید. برای برطرفشدن خارش میتوانید سه مرتبه در روز این کار را انجام دهید تا زهر حشره به طور کامل تخلیه شده و خارش پوستی برطرف شود.
درمان ساییدگی
گاهی اوقات به دلایل گوناگون ساییدگی روی پوست ایجاد میشود. به طور مثال اگر از یک لیف زبر هنگام حمام کردن استفاده کنید و چندین مرتبه روی نواحی که پوست نازکی دارند این لیف را بکشید، ساییدگی به وجود میآید. ساییدگی همراه با قرمزی، درد و تورم همراه است. برای درمان ساییدگی میتوانید مقداری ژل آلوئهورا را روی ناحیه قرار داده و با یک گاز استریل بپوشانید ۲ الی ۳ مرتبه این کار را به صورت روزانه انجام دهید تا ناحیه ساییده شده درمان شود.
درمان زخم و جراحات
گیاه آلوئهورا به دلیل خاصیت ضدباکتری که دارد میتواند زخمها و جراحات را تا حد زیادی ضدعفونی کرده و به بهبود سریع آنها کمک کند. برای درمان سریع زخم میتوانید مقداری ژل آلوئهورا را روی آن قرار دهید. ترکیبات موجود در این ژل به کلاژنسازی و ترمیم سلولهای آسیبدیده در پوست کمک بسیاری میکند.
خاصیت آبرسانی
یکی از خواص مهم آلوئهورا تأمین رطوبت مورد نیاز برای پوست است. بسیاری از افراد دارای پوست خشک هستند. ژل آلوئهورا به دلیل مواد مغذی که دارد میتواند پوست خشک را تا حد زیادی تغذیه کرده و به نرم شدن آن کمک بسیاری کند. علاوهبرآن، افراد دارای پوست چرب نیز با استفاده از آلوئهورا به تعدیل چربی سطح پوست خود کمک بسیاری میکنند. افرادی که روزانه آب کافی نمینوشد و بعد از حمام از لوسیونهای بدن استفاده نمیکنند، میتوانند بهجای کرمهای مرطوبکننده و آبرسان از آلوئهورا بهرههای زیادی ببرند. در واقع میتوانید گیاه آلوئهورا یک آبرسان و مرطوبکننده قدرتمند بدانید. علاوهبرآن خاصیت کشسانی پوست را نیز تا حد زیادی افزایش میدهد. گیاه آلوئهورا با تأمین آب مورد نیاز برای پوست از ایجاد چین و چروکهای زودرس نیز جلوگیری میکند.
درمان سرمازدگی
سرمازدگی معضلی است که گاهی اوقات در فصل سرما به آن دچار میشوید. بر اثر سرمازدگی، پوست به مراقبت اورژانسی نیاز دارد. سرمازدگی مانند آفتاب سوختگی سبب ایجاد قرمزی، التهاب، درد و سوزش میشود. از گذشته طبیبان طب سنتی مصرف گیاه آلوئهورا را برای درمان سرمازدگی توصیه میکردند. البته بهتر است قبل از گذاشتن این گیاه روی قسمت سرمازده با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
خلاص شدن از شر تبخال
تبخال عاملی است که بسیاری از افراد در سراسر زندگی خود بهصورت مرتب به آن دچار میشوند. تبخال بسیار دردناک بوده و گاهی اوقات به علت بیدارشدن ناگهانی از خواب بروز میکند. آلوئهورا میتواند تبخال را برطرف کرده و به ریشهکن شدن ویروس آن در بدن کمک بسیاری کند. اگر میخواهید برای همیشه از شر تبخال خلاص شوید، میتوانید روزانه ۲ الی ۳ مرتبه ژل آلوئهورا را روی ناحیه تبخال زده قرار دهید.
درمان اگزما
گاهی اوقات بر اثر شستشوی دست با مواد شوینده قوی یا ضدعفونیکردن با الکل، پوست به اگزما دچار میشود. اگزمای پوستی ممکن است در ناحیه صورت و گردن به وجود بیاید. این بیماری که بر اثر خشکی شدید پوست بروز میکند با کمک ژل آلوئهورا تا حد زیادی درمان میشود. این ژل با خاصیت ضدالتهابی و نرمکنندگی که دارد، میتواند خشکیهای ناشی از اگزما را برطرف کند.
پسوریازیس
بیماری که از اگزما شدیدتر است، پسوریازیس نام دارد. این بیماری خشکی بیش از اندازهای را روی پوست به وجود آورده و سبب ایجاد زخم، جراحات، خارش و درد میشود. جالب است بدانید که آلوئهورا در درمان پسوریازیس نیز بسیار موفق عمل کرده است. طبیبان طب سنتی از گذشته مصرف آلوئهورا را برای درمان پسوریازیس توصیه میکردند.
ضدآفتاب
گیاه آلوئهورا یک ضدآفتاب طبیعی است. میتوانید بهجای استفاده از کرمهای ضدآفتاب مقداری ژل آلوئهورا را روی پوست خود قرار دهید تا از اثرات مضر نور خورشید در امان باشید. این گیاه به ازبینرفتن لکههای روی پوست ناشی از اثرات مضر نور خورشید کمک بسیاری میکند. گیاه آلوئهورا پوست شما را در برابر اثرات مضر ماوراء بنفش نیز حفاظت خواهد کرد.
ضد جوش و آکنه
گاهی اوقات جوشهای التهابی روی پوست به وجود میآیند. جوشهای بزرگ سر سیاهی که روی پوست بروز میکنند، نیز نوعی آکنه هستند. برای درمان آنها میتوانید از آلوئهورا کمک بگیرید. این ژل علاوه بر ضدعفونیکردن ناحیه سیاه آکنهها از بروز مجدد آنها نیز جلوگیری میکند. بدین منظور میتوانید روزانه سه الی چهار مرتبه آکنهها را به ژل آلوئهورا آغشته کنید.
نکات لازم در ارتباط با مصرف ژل آلوئهورا
ازآنجاییکه گیاه آلوئهورا در کشورمان نمیروید و ممکن است برای همیشه در دسترس نباشد؛ برخی از افراد از عصاره ژل آلوئهورا استفاده میکنند. لازم است بدانید که عصاره ژل آلوئهورا نسبت به خود گیاه آلوئهورا برای درمان بیماریهای پوستی اثر کمتری دارد. بهتر است برای نتیجهگیری بهتر، ژل گیاه آلوئهورا را به شکل مستقیم، خالص و طبیعی استفاده کنید.
اگر سوختگی، زخم و جراحات شما شدید است، به طور مستقیم از ژل آلوئهورا روی آن ناحیه استفاده نکنید یا قبل استفاده از آن با پزشک متخصص پوست مشورت کنید تا آسیب شما بدتر نشود.
قبل از مصرف آلوئهورا احتمال حساسیت آن را بررسی کنید. میتواند قسمتی از این ژل را روی دست خود قرار داده و در صورت ایجاد قرمزی، سوزش و خارش بهسرعت آن را پاک کنید.؛ چرا که در این صورت شما به گیاه آلوئهورا حساسیت داشته و نباید از آن استفاده کنید.
اگر ژل آلوئهورا را بهصورت مستقیم روی پوست ملتهب خود قرار دادید و بعد از چند روز هیچ نتیجهای آشکار نشد، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
لازم است بدانید که فواید گیاه آلوئهورا را سازمان جهانی غذا و دارو تعیین نکرده و تنها این فواید از طریق سالها تجربه بهدستآمده است. بااینحال توصیه میکنیم از ژل آلوئهورا بهصورت خالص استفاده کنید.
ماسکهای پوست با گیاه آلوئهورا
میتوانید با استفاده از ژل گیاه آلوئهورا ماسکهای خانگی تهیه کنید. اسکرابهای پوستی میتوانند به ازبینرفتن سلولهای مرده پوست کمک بسیاری کنند. ماسک اول یک لایه بردار قدرتمند است. برای تهیه آن باید ژل آلوئهورا را با مقداری روغن نارگیل، شکر قهوهای و عسل ترکیب کنید. سپس ترکیب بهدستآمده را روی پوست خود قرار دهید و بعد از نیم ساعت با آب ولرم بشویید. این ماسک علاوه بر تغذیه سلولهای پوستی به روشن شدن رنگ پوست و ضدعفونیکردن آن نیز کمک بسیاری میکند.
ماسک بعدی برای ازبینرفتن آکنهها بسیار مؤثر است. برای تهیه این ماسک باید مقداری ژل آلوئهورا را با جوز هندی و آبلیمو تازه ترکیب کنید. ترکیب بهدستآمده را روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از ۲۰ دقیقه با آب ولرم بشویید. بعد از چند هفته استفاده از این ماسک، آکنهها به طور کامل از روی پوست صورت شما محو میشوند. پس از شستشوی این ماسک میتوانید از کرم آبرسان استفاده کنید.
ماسک بعدی یک ماسک ضد لک قدرتمند است. برای تهیه این ماسک، ژل آلوئهورا با پوره خیار، دلمه شیر و آبلیمو تازه ترکیب کنید. سپس ترکیب را آنقدر به هم بزنید تا حالت کرم مانند پیدا کند. ماسک بهدستآمده را روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه بشویید. پس از چند هفته استفاده از این ماسک، لکههای روی صورت کمرنگ شده و بعد از مدتی کاملاً از بین میروند.
از ترکیب ژل آلوئهورا، آبلیمو تازه و ماست کمچرب میتوانید برای تعدیل چربی پوست صورت خود بهره بگیرید. ترکیب را روی پوست صورت خود قرار داده و بعد از ۳۰ دقیقه آن را بشویید. این ترکیب میتواند چربی پوست را تا حد زیادی کنترل کنند.
ماسکی که میخواهیم طرز تهیه آن را برایتان شرح دهیم، میتواند سلولهای پوست را تغذیه کند. اگر پوست شما در اثر افزایش سن و قرارگرفتن در معرض نور خورشید به لک و چروک دچار شده است، میتوانید از این ماسک برای بازگرداندن شادابی، طراوت و رنگ روشن به پوست خود استفاده کنید. بدین منظور باید مقداری ژل آلوئهورا با عسل و موز له شده ترکیب کنید. ترکیب بهدستآمده باید غلظتی مانند ماست چکیده داشته باشد. سپس ماسک را روی صورت خود قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه آن را بشویید. برای نتیجهگیری بهتر، هفتهای سه یا چهار مرتبه از این ماسک استفاده کنید. همانطور که میدانید آلوئهورا سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است. اگر آن را روی پوست صورت خود قرار دهید به تغذیه سلولهای پوستی کمک بسیاری میکند.
اگر پوست خشکی دارید، حتماً این ماسک را امتحان کنید. برای تهیه آن مقداری ژل آلوئهورا با روغن زیتون و روغن بادام ترکیب کنید. سپس آن را روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید. این ماسک را میتوانید هر هفته ۴ تا ۵ مرتبه استفاده کنید. بعد از قراردادن این ماسک روی صورت، برای ۲۴ ساعت به پوست خود استراحت دهید. سپس دوباره این ماسک را تهیه کرده و روی پوست خود بگذارید. پس از چند بار استفاده از این ماسک، خشکی پوست به طور کامل برطرف میشود.
ماسک بعدی یک ماسک روشنکننده است که میتواند رنگ پوست را تا حد زیادی روشن کند. برای داشتن این ماسک باید به طور مساوی ژل آلوئهورا، پودر زردچوبه، آبلیمو تازه و ماست کمچرب را با هم ترکیب کنید. سپس آن را روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه پوست خود را با آب ولرم بشویید. این ماسک به علت خاصیت اسیدی آبلیمو و روشنکنندگی که در آلوئهورا وجود دارد، بعد از مدتی رنگ پوست را تا حد زیادی روشن میکند. اگر بعد از شستشو متوجه جاماندن آثار زردچوبه روی پوست صورت بودید، اصلاً نگران نباشید؛ چرا که بعد از چند بار شستن صورت این آثار کاملاً از بین میرود.
سخن آخر
باتوجهبه مطالبی که توضیح دادیم، احتمالاً متوجه شدهاید که ژل آلوئهورا چه کاربردهای گسترده و متنوعی دارد. برای آن که پوستی زیبا، سالم و باطراوت داشته باشید؛ باید رسیدگیهای لازم را انجام داده و از روتین پوستی کمک بگیرید. استفاده از ژل آلوئهورا بهصورت موضعی به تقویت پوست کمک بسیاری میکند.